Gezinswoning

Nazareth

Periode: 2016-2017

Status: voltooid

Uitdaging: totaalrenovatie & inrichting dat voorziet in veranderende noden

Wensen klant:

. Moderne, strakke stijl met warme accenten.

. Maximale opbergruimte voorzien wegens het ontbreken van een kelder- of zolderruimte.

. Een interieur dat rust uitstraalt.

. Tapijt vervangen door een tegelvloer.

. Zoveel mogelijk een ruimtelijk gevoel en rust creëren met lichte kleuren.

Aanpak:

. Muren als basis voor een praktische inrichting. In de woning waren al flink wat ramen aanwezig. Deze zorgen voor rijkelijk veel natuurlijk licht en dus ook een bijzondere sfeer in huis. Het sprak voor zich dat ik me moest richten op de aanwezige muren om dienst te doen als basis voor alle opbergruimte. Kamerhoge kasten bekleden vooral de typische kamers om te voldoen aan deze wensen (nl. koele berging, inkomhal, wasruimte, toilet, dressing, badkamers en slaapkamers)

. Witte, greeploze meubelen op maat. De kasten en andere functionele delen in de woning, zoals keuken en badkamer, werden in volledig greeploos wit ontworpen en stralen op die manier toch voldoende rust uit. De combinatie met natuurlijk hout, structuren op muren en sfeervolle meubelen maakt het geheel wel warm en speels.

. Met het oog op veranderende noden zijn de kleinere kamers voorzien om, zo mogelijk, dienst te doen als kinderkamer, slaapkamer, bureau of ontspanningsruimte zonder beperkt te zijn tot één enkele bestemming.

. Elk meubel heeft zijn specifieke eigenschappen. Dit gaat van open en gesloten opbergruimtes tot inschuivende kastdeuren waar open of dicht met elkaar afgewisseld kunnen worden

. Strak, modern, maar warm. Niet alleen door een combinatie van witte en zwarte tinten, houtstructuren en meubelen op maat, maar vooral ook door aangepaste verlichting. Licht is een heel belangrijke en bepalende factor voor de sfeer en de beleving van een interieur.

. Een jong en ambitieus koppel met een drukke job. Geen tijd om het verbouwproject te sturen en op te volgen. Wilde vanzelfsprekend beroep doen op b-HOME. voor een vlotte, frequente en proactieve communicatie. Overleg, open en transparante samenwerking, waken over budget, nauwgezette opvolging van planning, uitvoering van werken en naleven van gemaakte (prijs)afspraken.