Leef je mooiste leven

Leen Blondeel | 1 september

Ik voelde dat het tijd was om een nieuwe blog te schrijven, maar toen rees de vraag waarover ik zou schrijven. Ondanks de 1001 dingen die ik met jullie nog zou willen delen, voelde ik dat ik vooral een bijzondere boodschap met jullie wil delen.

 

Ik krijg vaak de vraag waarom ik doe wat ik doe en waarom in godsnaam een interieurarchitecte er zou voor kiezen om woningaanpassingen te ontwerpen voor mensen met een beperking.

 

Vroeger had ik steevast volgende vragen afgevuurd:

  • Hebben mensen met een beperking dan geen recht op een warme en mooie thuis?

  • Wat zou jij doen als jij of jouw geliefde of iemand van jouw kinderen morgen door ziekte of een ongeval rolstoelgebruiker wordt?

  • Wil je dan elke dag afhankelijk zijn van anderen of wil je vooral gestimuleerd worden in die vele dingen die je, mits enkele aanpassingen, nog steeds helemaal zelf kan?

 

Maar intussen besef ik dat we als mensen door allerlei omstandigheden in ons leven gevormd worden en overtuigingen ontwikkelen. Zaken waarmee we niet vertrouwd zijn daar hebben we vaak een oordeel over, maar dat oordeel is vaak gewoon een uiting van emoties die bij onszelf getriggerd worden.

 

En zo hebben we allemaal onze beperkingen….
Het is net door er te durven naar kijken, ze te (h)erkennen en ze liefdevol te omarmen dat we ze kunnen veranderen.

 

"Wees de verandering die je wil zien in de wereld." (Mahatma Gandhi)

 

Mocht je jou afvragen waar mijn verhaal naartoe gaat?
Het wordt jou zeker en vast duidelijk, dus lees vooral verder 😊

 

Als we de wereld willen veranderen, dan zullen we zelf die verandering moeten zijn. En pas als we ze zijn kunnen we ze ook verder in de wereld zetten.

 

Ik wil vooral mensen laten zien en laten ervaren hoe mooi en hoe bijzonder ze zijn. Ik wil hun laten ontdekken dat rijkdom en geluk niet iets is dat we zullen vinden door het van anderen of externe factoren te laten afhangen. Echte rijkdom en geluk zit in ons.

Echter door ziekte of ongeval is bij mensen met een beperking het geloof in hunzelf vaak op de achtergrond geraakt en ontbreekt het hun aan zelfliefde of zelfvertrouwen. Door de maatschappij worden ze dan ook vaak gewezen op wat ze niet kunnen in plaats van wat ze wel kunnen, onze eigen beperkende overtuiging die wij er zelf bij hun insteken.

 

Neen, ik ontwerp geen woningaanpassingen… ik creëer zelfliefde en dat doe ik o.a. door middel van interieurarchitectuur en dus woningaanpassingen.

 

Ik breng zelfliefde door hun te laten (her)ontdekken hoeveel ze kunnen en vooral dat ze nog steeds de dingen kunnen doen die ze graag doen. Misschien moeten we een andere middel zoeken of daarvoor bepaalde aanpassingen doen, maar zoals ze zeggen, het doel heiligt de middelen.

 

Ik wil hun laten (her)ontdekken wie ze ECHT zijn, wat hun authenticiteit is.
Ik wil ze terug laten dromen en hun helpen om hun dromen na te streven.
Ik wil datgene wat ze misschien diep in zichzelf verstopt hebben naar boven brengen door hun te laten voelen dat ze uniek zijn en dat ze door hun ervaring net zovéél meer kunnen dan ons.

 

Thuis voelen we ons veilig en thuis is de ideale plek om eerst onszelf opnieuw te ontdekken en nadien de wereld te ontdekken. Met de woningaanpassingen die ik ontwerp wil ik hun de geborgenheid en veiligheid van een warme thuis geven, een thuis die helemaal aangepast is aan de unieke en bijzondere persoon die ze zijn.

 

Ik heb het voorrecht om elke dag mensen de kans te geven om zichzelf graag te zien.
Mijn doel in dit leven is nuttig zijn, eervol zijn, medelevend zijn, een verschil maken door zelf mijn mooiste leven te leven en ook de mensen rondom mij hun mooiste leven te laten leven!

 

"All change is hard at first, messy in the middle, and gorgeous at the end." (Robin Sharma)

 

 

Liefs
Leen

 

b-HOME – authentieke interieurs voor mensen met bijzondere noden.
Omdat iedereen het recht heeft om z’n mooiste leven te leven.